Jag skall vara med och Stöta Hare !
 
 
Tidigt på morgonen skulle vi åka ut till Naddö, matte berättade att vi skulle vara med på harjakt, - "stöta" hare- sa hon.
 
Undrar, vad det är för något ?
 
Jag har ju letat rätt på harar, som har legat i gräset och burit tillbaka dem till matte, fast i bland undrar jag varför man ska hämta de där hararna och fåglarna, de lägger ju tillbaka dem igen, och sedan får någon av mina kompisar hämta dem i stället, man kan ju undra om det inte var rätt hämtat, även om matte säger att det är jättebra.
Nåja det visar sig väl vad stöta hare är för något.
 
Jag fick också snabbt klart för mig när vi kom ut att det inte skulle bli något bada av i dag.
 
Det var fler hundar som hade kommit för att "stöta" hare, flera tjejer. En av dem luktade jättegott, då bestämde mattarna, över mitt huvud, att jag skulle gå i långt band, så att det inte skulle bli några ofrivilliga valpar, typiskt, hon var ju så söt. Bitte och matte sa att jag var med mest för att se och lära, det var ju skönt, för jag visste inte riktigt vad man förväntade sig av mig.
 
Ok, nu skulle det börja... matte och jag gick ut till början av ett fält, ungefär på mitten, lite längre bort åt sidan gick tjejerna, precis bredvid ett dike. På andra sidan stod "skyttarna", det var mot dem hararna skulle springa, om det fanns några.
 
På givet tecken började vi sakta gå över fältet, jag gick fot, för matte sa att det här inte var någon lek, oj vad spännande...
 
Men efter en stund tyckte jag att det började bli tråkigt, inget hände, vi gick och vi gick, då plötsligt när vi kommit in bland gräset rasslade det till och fram hoppade en hare, jag tittade på matte och undrade hur jag skulle göra, om jag skulle jaga den eller ej, men hon sa att jag skulle gå fot. Jägarna stod beredda med gevären, men haren kom undan.
 
Vi fortsatte att gå och söka igenom buskage och snår, en av tjejerna "stötte" fram en hare som sedan en av jägarna kunde skjuta, det här började bli riktigt kul, jag började dessutom få lite pejl på vad vi hundar skulle göra. När matte sa att jag skulle in och leta bland buskar och annat då stack jag som ett skott och sökte av så långt som bandet räckte.
Det var nu det hände...
 
Vi hade kommit ner mot strandkanten och matte skickade ner mig bland vassen...
AOOOOOOO, vad ont det gjorde i halsen, jag kan inte andas, något sitter fast.
Matte hjälp mig, jag kröp tillbaka till matte, som tittade konstigt på mig, och sa att jag skulle sitta upp. Men jag började dra med nosen i marken, för att kunna få bort det där onda, det gick inte. Matte, matte, förstår du inte sa jag, det gör ont.
Matte klappade mig och pratade med mig och undrade vad det var som stod på. Thimmy som också var med kom fram och sa
 
- Vad konstigt han beter sig, varför gör han så där mamma ? -
 
Då, fick matte syn på att det kom blod ur munnen på mig. Hon la mig ned och satte knät i bröstkorgen för att jag skulle ligga still, det gjorde inget ont utan jag förstod att, nu skulle matte hjälpa mig, så jag låg alldeles blixtstilla. Hon öppnade munnen så mycket det gick på mig och stoppade ner handen, hon nådde precis. Med fingertopparna kunde hon dra ut en 9 cm lång torr vasstjälk som hade fastnat i halsen på mig.
 
- Jag hade glömt att stänga munnen när jag kastade mig ut i vassen -
 
Men oj, vad det fortfarande gjorde ont, vi gick tillbaka till huset och jag fick vatten att dricka och sedan fick jag lägga mig i bilen och vila, och det gjorde jag, jag somnade som en stock.
 
Det gjorde ont ett tag, matte ringde till veterinären när vi kom hem från Naddö och frågade om vi skulle komma in, men de sa att vi skulle avvakta och se om jag åt och drack ordentligt. De första dagarna åt jag bara fil, välling och grötvälling, något annat ville jag inte ha.
Men efter ungefär 5-6 dagar var jag helt återställd igen.
 
Jaha, så slutade mitt äventyr med att "stöta" hare...
~~~~~~

 

©-Askrikes Pc